Uit Touring wegenhulp van 20 mei 1967

Citroen 2pk

 

of op het
tweede
of derde.. .

Sommige mensen zijn op slag wŤg van de 2cv. Herkennen op het eerste gezicht al die hoogst persoonlijke eigenschappen die een verknochtheid voor jaren beloven. Dat zijn de intuitieven. Bij anderen duurt het iets langer - die moeten eerst ontdekken en exploreren.
Zelf ervaren waarom de 2cv voor hen de enige is. Dat zijn de empirisch ingestelden.

Waarom zo beschouwelijk? Omdat wij alleen maar willen zeggen dat het simpelweg een kwestie van temperament is hoe kort of hoe lang het duurt voordat iemand zich realiseert dat de 2cv wensen vervult, waaraan vele grotere auto's niet voldoen:

Alles kan met een 2cv. Dak open, dak dicht, bank er in, bank er uit. Volstouwen met spullen die beslist mee moeten en toch plaats over houden om te zitten. Elke cm3 kan worden benut voor uw plezier.

Hij heeft 4 komfortabele zitplaatsen en 4 deuren. Royaal beenruimte dankzij de vlakke vloer. Een trouwe, luchtgekoelde motor waar u geen omkijken naar hebt. En koplampen die vanaf de bestuurdersplaats verstelbaar zijn.

Terreinvrees kent hij niet. Onverschrokken trekt uw 2cv er op uit. Brengt u waar geen ander komen kan. Voorwielaandrijving, grote wielen en de onvolprezen vering kunnen samen bergen verzetten.

Ook maakt hij zich niet druk over benzineprijzen. De 2cv blijft met z'n 1 op 18 de allerzuinigste 4persoons. Biedt u ruimte en komfort voor de laagste kilometerprijs.

Meer van dat?

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck