Krantenartikel uit 1987, Klik hier om de tekst te lezen.

citroen 2pk

 

BRUSSEL/PARIJS - Hij staat er wat onbeholpen bij op zijn geboortefoto. Slechts voorzien van ťťn koplamp. Een starter had hij niet zijn 375 cc motor werd op gang gebracht door een draaikruk. Zijn koetswerk lijkt elk ogenblik uit elkaar te kunnen vallen . Zo zag de 2 PK er in 1935 uit. Het resultaat van het verzoek van de toenmalige Citroťn direkteur- generaal Pierre-Jules Boulanger bij zijn ontwerpbureau had gedeponeerd. " maak me een wagen die 2 personen en 50 kg aardappelen met een snelheid van 60 km/h kan verplaatsen en daarbij niet meer dan 3 liter per 100 km verbruikt".. Nu 38 jaar later gaat de 2 PK zijn laatste produktieronde in. In Parijs is zijn lopende band tot stilstand gebracht. De Portugese CitroŽn fabriek gaat er voorlopig nog 50 per dag van maken.

We hadden de 2 PK graag een waardiger heengaan gegund. Ergens op een onaantastbaar hoogtepunt van zijn loopbaan waarin hij het van 'regenscherm op vier wielen' (de omschrijving Is van Boulanger zelf) tot rijdend objekt met een moeilijk definieerbaar Art Dťco aureool bracht. Nu moet hij het weerloos afleggen tegen goedkopere, liefdeloos door robots aan elkaar gelaste, konkurrenten. En wordt hem het rijdend leven onmogelijk gemaakt met milieuvoorschriften waartegen zijn simpel mechanisch bestel niet opgewassen is.

De 2 PK werd in 1949 op het salon van Parijs gelanceerd met als publicitaire ondersteuning de kleinste reklamefolder uit de commerciŽle auto-geschiedenis: vier bladzijden ťťnkleurendruk formaat identiteitskaart. Er dagen 130.000 potentiŽle klanten op die wat verbouwereerd vaststellen dat je om- de benzinevoorraad te kontroleren een doodsimpel peilstokje in de tank moet steken. Maar een stuk of wat persmensen voorspellen de 2 PK een suksesrijke toekomst. Een krant heeft het boosaardig over een rijdend sardieneblikje en vraagt zich af waarom CitroŽn vergeten heeft er een blikopener bij te leveren.

Op dat ogenblik had de 2 PK reeds 13 ontwikkelingsjaren achter de rug. In 1936 wordt direkteur-generaal Boulanger een houten model voorgereden een jaar later volgt een prototype uit lichtmetaal. In 1939 zijn er 250 wagens klaar en CitroŽn treft alle voorbereidingen om de 2PK op de Parijse autoshow te lanceren. De oorlog breekt uit en om de geheimen van zijn TPV (Toute Petite Voiture) tegen de Nazi-invallers te beschermen, laat Boulanger alle wagens op ťťn na vernietigen.

Tijdens de oorlog wordt er achter de CitroŽn-schermen verder aan de TPV gedokterd. Voorlopig komt er maar ťťn koplamp omdat het verkeersreglement daar vrede mee neemt en elke gram gewicht en elke centiem produktiekosten zwaar doorwegen. Knipperlichten zijn al evenmin voorzien, de gekozen richting wordt met armbewegingen aangegeven, vandaar de later legendarische geworden klapraampjes.

Schokdempers worden in die beginfaze ook al niet gemonteerd maar als de bevrijding in zicht komt, wenst Boulanger een ophanging waarmee "met een volle mand eieren over een akker kan gereden worden zonder dat er eentje breekt". De 2 PK wordt stilaan zowaar een echte auto. Er komt een starter want hij moet ook door dames kunnen bereden worden en wat later volgt een heuse verwarmingsinstallatie. Begin 1948 is de 2 PK eindelijk verkoopsklaar.

Hij zal in het grijs gespoten worden. Eerst was er gedacht aan een gespikkelde verflaag, net zoals toen voor de gasfornuizen gebruikt werd om aankoekend vuil te kamoefleren

Willy FranÁois

Meer van dat?


 

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck