Krantenartikel uit 1978, Klik hier om de tekst te lezen.

Citroen 2pk
José Biesbrouck uit Ardooie, die de prijs van de mooist
opgezette eend in ontvangst mocht nemen,
in gezelschap van de organizatoren en enkele deelnemers.

 

De Zedelgemse kulturele kring Opsolder organizeerde met grote bijval de derde koncentratie voor bestuurders van 2-PK-tjes.

37 deelnemers uit het hele land kwamen opdagen, maar het viel wel te betreuren dat geen enkele zedelgemnaar zich ter inschrijving aanbood. De fotozoektocht, samengesteld door Jan Vergauwe, werd door alle deelnemers zeer op prijs gesteld. Louis Deschepper uit Varsenaere behaalde de hoofdprijs vóor José Biesbrouck uit Ardooie, René Meuleman uit Béaurrieux (Fr), Pierre Vandendaele uit Tienen en Edwin Loosvelt uit Brugge.

Terugkerend van de zoektocht dienden de 2 PK-chauffeurs nog enkele behendigheidsproeven af te leggen in het Groenhovedomein. De organizatoren hadden er ook gezorgd voor allerlei leuke attrakties als bollo-smito, mastklimming, ringsteking, enz.. Een gezellig avondfeest besloot het eerste gedeelte van deze tweedaagse.

s'Anderendaags werd een toeristische rondrit van circa 65 km verreden, dit keer doorheen het polderlandschap van Zuienkerke, Meetkerke, Blankenberge.

Burgemeester Frans Claeys en de schepenen Verhaeghe en Defevere reikten de prijzen uit van de fotozoektocht, waarna josé Biesbrouck uit Ardooie en Michel Godfriend uit Luik met de prijs voor de mooist opgezette wagens werden bedacht.

Marc Vanhee uit Meulebeke kreeg de prijs voor de oudste wagen, terwijl de jongste aanwezige, de 9 maanden oude Dimitri Vlaeminck door Opzolder eveneens met een attentie werd bedacht. Driess Naessens dankte tenslotte alle deelnemers voor hun sportieve medewerking en stelde de organizatie 1979 al in het vooruitzicht. (dar)

Citroen 2pk

Opzolders derde eendenkoncentratie is een buitengewoon sukses geworden. Ditmaal kwamen niet minder dan 37 eenden opdagen uit het hele land. Wat de organisatoren wel spijtig vonden is het feit dat geen enkel Zedelgemnaar zijn "eend" zond, wel zijn "kat"!
Deze koncentratie van Eendechauffeurs is opnieuw een groot feest van de vriendschap geworden .

De traditionele fotozoektocht voor eenden, samengesteld door Jan Vergauwe (Bestuurslid van Opzolder), werd door alle deelnemers ten zeerste op prijs gesteld. Aansluitend bij de laatste vraag van de zoektocht dienden de deelnemers bij hun aankomst op het domein Groenhove nog een behendigheidstest af te leggen op een speciaal aangelegd parkoers

Tevens had men gezorgd voor allerlei attracties zoals mastklimmen, ballo-smito, ringsteking, enz. Het avondfeest werd een echt verbroederingsfeest met als slot 'n gratis tombola. De toeristische rondrit van de zondag ging ditmaal doorheen het polderlandschap Zuienkerke, Meetkerke, Blankenberge, afstand 65 km.
Even na de middag arriveerde het eendegezelschap op het domein Groenhove waar in aanwezigheid van burgemeester Frans Claeys en de schepenen W. Verhaeghe en Defevere een receptie en prijsuitreiking plaatsvond.

De zoektocht gaf volgende uitslag: 1) Louis Deschepper, Varsenare 2) José Biesbroeck, Ardooie 3) René Meuleman Beaurrieux(Fr.) 4) Pierre Vandendaele, Tienen en Edwin Loosvelt, Brugge.

De prijs voor de mooist opgezette wagen ging naar José Biesbroeck uit Ardooie en Michel Godfriend uit Luik, terwijl Rene Meuleman uit Reims de prijs voor de verstkomende won. Marc Vanhee uit Meulebeke had de oudste wagen terwijl de prijs voor de jongste deelnemer naar Dimitri Vlaeminck, zoon van de trouwe deelnemer Julien Vlaeminck en animator van de 2PK club in de streek van Pamel.

Meer van dat?

citroen 2pk

In 45 jaar heb ik heel wat onderdelen verzameld. Parts for 2cv meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck


My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

Citroën 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures