citroen 2pk In de week van 14 tot 21 augustus werd het Naamse plaatsje Rochefort ingepalmd door honderden 2pkaatjes.
De 2pk- Dyaneclub organiseerde daar namelijk een meerdaagse bijeenkomst die volledig in het teken stond van de vijftigste verjaardag van  onze  zo geliefde deuchevoo.
Dit artikel werd overgenomen uit het CitroŽn magazine nummer 26
  Het is de derde keer dat de club zo'n zomerse bijeenkomst op stapel zet en initiatiefnemer Claude loits is in zijn nopjes over de opkomst. Meer dan 500 2 pk s bezochten de weide in Rochefort, een grote meerderheid van de deelnemers bleef de hele week en vervoegde daarna de ICCCR. Sommigen kwamen helemaal uit Hongarije of Tsjechie en natuurlijk mochten we ook veel Duitsers, Fransen en Nederlanders begroeten. Op de weide ging het er dan ook heel gezellig en internationaal aan toe. De tentjes en caravans of tot mobilhome uitgebouwde 2 pk's stonden kris kras door mekaar opgesteld, alle nationaliteiten door mekaar.

citroen 2pk camping
Rochefort campingground

Sommige deelnemers waren gekomen om te rusten, anderen om aan hun wagen te knutselen. Voor wisselstukken moesten ze niet ver lopen want een deel van het terrein was voorbehouden voor hande- laars. Velen brachten nog een laatste finishing touch aan om hun 2 pk startklaar te maken voor de Beauty Contest. De jury had er een zware klus aan, want sommige 2 pťkaatjes zagen eruit om te stelen.

Zo’n internationale 2 pk bijeenkomst is natuurlijk een schitterende gelegenheid om gelijkgezinden uit andere landen te ont moeten. De ongedwongen sfeer op het terrein waar de meeste deelnemers bijna een hele week samen door brachten en de tropische tempe- raturen die ons land van 14 tot 20 augustus in zijn greep hadden werkten de verbroedering in de hand, Daarnaast waren er tal van nevenactiviteiten: gezelschapsspelen, gezamenlijke uitstappen in de regio, een inter nationale culinaire proeverij, dansavonden rond het kamp- vuur, enz., Tenslotte nog een pluim voor de puike organisatie en de inzet van de meer dan 100 vrijwilligers waardoor deze 2 pk meeting een on vergetelijk evenement werd. Er wordt alvast uit gekeken naar het volgende verjaardagsfeest van de 2 pk.

mijn citroen 2pk citroen 2pk woonwagen citroen 2pk lomax
 citroen 2pk rochefort

Index 50 jaar 2pk - De folder - Foto's van dit evenement

De 2pk 25 jaar in 1973 - Viering 30 jaar - Index 40 jaar 2pk

citroen 2pk onderdelen

In 45 jaar heb ik heel wat 2pk onderdelen verzameld. Parts for 2cv meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck


My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures