7th WorldMeeting of 2CV Friends l987

Artikel uit Gazet van Antwerpen van 26 Juli 1987

2 CV-wereldmeeting Ericeira: 24.07 - 28.07.1987

Lelijke eendjes nestelen zich in Portugal

Een bonte, kleurrijke en kwakende menigte is voor dit   weekeinde neergestreken in de ęIelijke eendjesĽ kolonie van Ericeira. Een zestigtal landgenoten hebben met hun 2CV-tje al waggelend en huppelend de PyreneeŽn overgestoken naar het Portugese kuststadje, waar de zevende wereldmeeting plaats heeft.

Deze bijeenkomst is wel een biezondere ode aan het -Ielijke eendje-, sinds CitroŽn begin dit jaar besliste om vanaf 1988 de produktie van de 2CV stop te zetten in haar fabriek te Levallois. Het is dan ook zeer de vraag of het wagentje dat in 1948 op het Parijse autosalon werd voorgesteld, zijn veertigste verjaardag nog zal vieren in de Franse lichtstad. Het populaire automobieltje zal evenwel nog geruime tijd van de assamblageband rollen in Portugal.

De overstap van Parijs naar Portugal werd ook gemaakt door enkele honderden fiere 2CV-fanaten, die na een vierdaagse rally vanuit de Franse Hoofdstad aan de Portugese kust hun tenten opsloegen. Tot en met dinsdag heerst er in Ericeira dan ook een acute eendenkoorts. Naast een allegaartje van traditionele en oorspronkelijke 2CV's en Dyanes treft men hier ook allerlei omgebouwde versies aan, evenals prachtige old-timers, limousines of bestelwagens en soms ook een of ander onherkenbaar verminkt exemplaar.

De zowat 1.000 deelnemers van deze zevende bijeenkomst komen uit zowat alle hoeken van Europa . Net als twee jaar geleden in het Engelse Cheltenham zijn ook nu weer de Finnen met een sterke delegatie aanwezig. Traditiegetrouw ontbreken ook de Nederlanders en Duitsers niet op het appŤl. Zij vormen de sterkste delegatie en beide landen stellen zich kandidaat voor de volgende ontmoeting.

Nadat gisteren een tentoonstelling over miniatuurautootjes werd geopend en kindertekeningen over het Ielijke eendje werden voorgesteld, heeft vandaag een middeleeuws 2CV-toernooi plaats; compleet met steekspel. Verder staan er nog diverse wedstrijden voor montage, zuinig rijden en een colonnerit naar Kaap Roca.

Maar zelfs de meest doorgewinterde zondagsrijder die geen verschil merkt als hij koffer of motorkap opent, ontsnapt niet aan 2CV-itis. Kwaken is er nog niet bij, maar lang zal het toch niet meer duren, want iedereen heeft hier de mond vol over het -Ielijke eendje-. Allerlei attributen, trofeeen, souvenirs en kledingstukken doen er nog een schepje bovenop. Zelfs de paraplu is alomtegenwoordig.

Deze meeting mocht 1597 deelnemers verwelkomen en 981 Engelse bezoekers.
Er waren 616 auto's van over de hele wereld.

Duitsland
Nederland
Finland
Zwitserland
Zweden
Belgie
Denemarken
Frankrijk
Canada
165
126
64
56
41
35
25
23
1
Oostenrijk
Portugal
Noorwegen
Yougoslavie
USA
Luxemburg
Italie
Groenland
Niet vermeld
21
15
11
11
8
4
1
1
8

Alle wereldmeetings

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck