citroen 2cv citroen 2cv

9th WorldMeeting of 2CV Friends l991

citroen 2cv citroen 2cv

Zelf kon ik er niet bij zijn, maar hieronder vindt je het verslagje van een aanwezige Belg.

Hazlital, Zwitserland: 30.07- 04.08.1991,

Bij de aankomst, vonden we een machtige meetingplaats. Het panorama was de verplaatsing waard.

We zochten snel een plaatsje, maar het was geen echte camping: Niets was vlak en keien bij de vleet! Geen nood, we begonnen zelf ons plaatsje aan te leggen. Stenen weggraven, aarde aanbrengen en dan de caravane camping-cars, tenten en wagens stellen. Zo simpel is dat! Na de mooie dagen, kregen we storm (1 dag), regen (1 dag) en mist (1 dag). Met een degelijke uitrusting valt dit best mee. De echte 2CV-rijders zijn gebleven. De zeurkousen, knorpotten en eeuwige ontevreden gingen weg, wat nog meer plaats opleverde voor de andere.

Onze Zwitserse vrienden toonden ons iets buitengewoons en het was geslaagd! Over de organisatie waren er weinig opmerkingen te maken. Kritiek uiten is gemakkelijk, maar we zijn niet op aarde om problemen te scheppen. Wij komen reeds bijna 20 jaar op internationale meetings en deze was perfect!

We hadden bewondering voor de aktieve WC-ploeg, die gans de meeting het sanitair zuiver hield, de vuilnisploeg en de verkeersploeg die voor hete vuren stonden. Vele zouden er eerder de brui aan gegeven hebben! Men kon tijdens de meeting alles vinden wat men nodig had bij de shops aan de feesttent. Animatie was er genoeg, het is zeer moeilijk iets op touw te zetten voor zoveel deelnemers.

Er waren inderdaad wat minder dan 2000 wagens aanwezig op 2000m., dit vertegenwoordigd 7000 personen die men moet opvangen. Er kwamen 9 WC-wagens, 1 grote feesttent, 1 infotent, 1 douchetent (warm) en 1 EHBO-tent aan te pas. Daarbij moest er nog een krachtige stroomgenerator met kilometers kabels en buizen geplaatst worden. Het inrichten van de feesttent was ook een aardig klusje!

De organisatoren verdienden zeker de kritiek en de aanvallen niet: ze werden inderdaad het slachtoffer van chantage gepleegd door onze noorderburen die naar de meeting kwamen met andere wagens dan 2CV's. ledereen was er goed van op de hoogte dat alleen 2CV's en HY's de meeting mochten betreden! Deze boosaardige noorderlingen die zich 2CV-vrienden noemen, dreigden met baanversperringen en boycot van de meeting, indien hun wagens niet toegelaten werden! Het ergste was dat ze fier waren van hun wangedrag

Ik noem zo'n mensen "squatters" die genieten van een goed werkende structuur om goedkope vacanties door te brengen. De ťchte 2CV-rijders komen in 2CV., voor de anderen bestaan er ICCR'S. Vroeg of laat zullen ze zich meer beschaafd en sociaal moeten gedragen indien ze zich willen geintegreerd voelen

Tenslotte, zijn er nog de carabiniers van Offenbach: de Italianen ontdekken de 2CV. Ze hebben een club gesticht een jaar na de productie stop en hadden nog nooit internationale meetings bijgewoond! Ze vonden wel het middel om het verkeer te belemmeren om strooibrieven uit te delen, vertrokken voor het einde en schreven wraakroepende teksten met kritiek over de organisatie, het land, het weder, de plaats enz. Als men geen ervaring heeft, liever mond dicht!

Alle wereldmeetings

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck