citroen 2pk

meer dan 1 200 -2 PKs bijeen op 4e wereldkoncentratie
te Zedelgem

Na Finland, Denemarken en Zwitserland was het de beurt aan Belgie om de wereldbijeenkomst van "2 CV-friends" te organiseren. Dit grootse gebeuren speelde zich af op en rond de Groene Meersen. Het is immers zo dat de Zedelgemse Kulturele Kring Opsolder reeds kon bogen op een vijftal geslaagde dergelijke kleinere organisaties. De meer dan 7 ha grote kampeerweide van "De Groene Meersen" werd van 1 tot 5 aug. ingenomen door meer dan 1200 "Eendjes" sommige zeer kleurrijk, versierd met prachtige tekeningen en sommige zelfs omvormd tot slaap- en woonruimte. Meer dan 3.500
"2 CV-friends" uit 21 landen van Europa (er waren ook Nieuwzeelanders en Australiers) hadden er hun tenten opgeslagen en onder een zomerse zon vormde dit dan ook een kleurrijk geheel waartussen zich gedurende deze dagen duizenden belangstellenden verdrongen.

Onvoorziene opkomst

De Belgische organisatie heeft in alle lijnen alle voorgaande ver overtroffen.
Van de eerste drie uitgaven stond Denemarken met ruim 500 deelnemers als de meest suksesrijke bijeenkomst genoteerd. Maar dat het aantal inschrijvingen vooraf (ongeveer 1.000) nog zou worden overschreden, dat had men te Zedelgem beslist niet verwacht. Dat dit voor de h. Julien Vlaeminck, nationaal voorzitter en de Zedelgemse voormannen Dries Naessens, Luc Schoonjans, Jef Naessens en Xavier Bouillon en hun medewerkers van Opsolder, vzw. Zuidwege en De Drempel enigszins problemen bijbracht, hoeft niet gezegd. Inderhaast diende dan ook nog een stuk landerij bijgehuurd te worden om de talrijke 2 CV-vrienden een parkeer- en kampeerplaats te bezorgen. De ganse groep organisatoren mag beslist worden gelukgewenst voor een perfekte inrichting, beslist de mooiste beloning voor de maandenlange voorbereiding.

citroen 2pk  

BOVEN:prachtexemplaren waren er te Zedelgem te zien.

 

 

ONDER: de attracties,o.m. het taartenwerpen,
lokten heel wat belangstellenden

"Indien Tijl de 2 CV had gekend"

leder jaar krijgt de bijeenkomst een speciaal tema. Zo stond de koncentratie te Zedelgem (in de streek waar Tijl Uilenspiegel leefde) dan ook onder hogergenaamd tema. Om in de sfeer van de 16e eeuw te blijven waren dan ook heel wat deelnemers opgekomen in een bruegeliaanse kledij en natuurlijk stond er ook een autorit naar Damme op het programma. Hieraan hadden rijkswacht en politie dan ook de handen vol om de vele honderden voertuigen doorheen het drukke verkeer te leiden. Ook het Zedelgemse gemeentebestuur werkte flink mee want een groot gedeelte van akkommodatie van de Groene Meersen werd voor deze organisatie opengesteld. Er waren ook tal van attrakties voorzien. In het midden van de kampeerweide was een reuzetent opgeslagen waar 's avonds kon gefeest worden, er waren spelen voorzien voor groot en klein, er waren kampvuren en de Zwitsers zorgden voor een kleurrijk vuurwerk. Ook werden er trofeeen uitgereikt voor de origineelste, de mooiste, de oudste en de van verst komende "eend".

citroen 2pk BOVEN: in lange slierten trokken de deelnemers naar Damme.

 

 


ONDER: drukke gesprekken voor de organisatoren
Julien Vlaminck, Dries Naessens en Luc Schoonjans.

Er waren 180 Finnen, en Duitsland werd genoteerd als het land met de meest vertegenwoordigde klubs. Opnieuw waren er heel wat Nederlanders terwijl het aantal Belgen ook fel was toegenomen. Er waren ook Joegoslaven... en dat de vele deelnemers uit de Noordeuropese landen zich het Belgisch bier lieten smaken hoeft niet gezegd. Brood, vlees, groenten en fruit en voedingswaren werden in grote hoeveelheden aangevoerd en in sommige winkels stonden de kopers in de rij om hun aankopen te doen. Kortom een manifestatie welke men in de streek nog niet zoveel heeft meemaakt maar voor de "2 CV-friends" spande Zedelgem beslist de kroon.

Terug naar de startpagina - back to index

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck