krantenartikelCitroen 2pk

"Eendjes"-dag in Zedelgem

ZEDELGEM - Tijdens het weekeinde had in Zedelgem een internationiale "eenden- koncentratie" plaats. Meer dan 1.000 2 PK- wagentjes uit 21 verschillende landen reden naar het hart van West-Vlaanderen om deel te nemen aan de 4de Internationale meeting van "2 CV-friends". De kampeer- weide van de Groene meersen zag zwart van de eenden die in allerlei vormen waren omgebouwd of met leuke schilderijtjes waren versierd.

Gisterennamiddag was het de grote dag van het Zedelgemse gebeuren. De vriendschaps- banden werden nauwer toegehaald en de trofees werden uitgereikt aan de meest originele, de verst komende, de klub met de meeste deelnemers e.a.
Voor de verst komende klubs moest de winnaar gezocht worden tussen de Nieuw- zeelanders en de Australiers. Daarentegen was Duitsland het land met het meest aantal deelnemende klubs. De Finnen 180 inschrijvingen waren met het grootste aantal 2-PK'ers aanwezig

Om de sfeer van de 18de eeuw na te bootsen werd gevraagd liefst in Brueghelkledij te komen. De enige en echte Tijl die we er zagen was de voorzitter van het organizerend komitee, Julien Vlaeminck, de Brusselaar die er wel een handje van weg heeft om dergelijke koncentratie te organizeren.

Er waren eet- en kakgelegenheid kampvuur, dansavonden in de grote tent en een kinderoppas zorgde dat de groten makkelijk de Westvlaamse provincie konden verkennen. De organizatie is in handen van de Kulturele kring Opsolder Zedelgem en 2 CV Dyaneclub Brussel.

Wel werd deze koncentratie voor verscheidene deelnemers een minder prettige dag want er werden nogal wat handtassen en brieventassen gestolen. Ook wisselstukken veranderden van eigenaar zonder dat de echte eigenaar er iets van wist.

(N. TRIO)

Terug naar de startpagina - back to index

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck