2 krantenartikelscitroen 2pk

Van 1 tot en met 5 augustus organiseert de Culturele Kring Opsolder van Zedelgem, op het domein Groene Meersen, aldaar een bijzondere merkwaardige en spectaculaire manifestatie, namelijk de Vierde Intemationale meeting van 2 CV Vrienden. Het doel van deze bijeenkomst bestaat erin op wereldniveau een vriendschapsgeest te scheppen tussen alle 2 CVclubs. Het is een Eenden-concentratie, die om de twee jaar plaats heeft en nadat Finland en daarna Denemarken aan de beurt kwamen, werd deze manifestatie aan BelgiŽ en wel bepaald aan Zedelgem toegekend. Het is immers zo, dat Opsolder Zedelgem reeds vijf maal een Eenden-concentratie organiseerde. Ook nu schijnt deze concentratie een nooit geziene omvang aan te nemen. Men verwacht zowat 1000 Eendjes daar er reeds 785 wagens werden ingeschreven. Deze zijn afkomstig uit 21 verscheidene landen, niet alleen Europese landen, maar ook uit Amerika en Nieuw-Zeeland. Immers Finland telt zowat 80 clubs, Duitsland een zestigtal en ook in Nederland bestaan er ruim twintig 2 CV-clubs.

Deze bijeenkomst krijgt dit jaar ook een bijzondere kleur en een bijzonder thema. Het feest wordt omkaderd door een groot Breughelfeest dat als titel draagt "Indien Tijl de 2 CV had gekend". In het kader van dat feest worden de deelnemers verwacht in Brueghelkledij.
De Culturele Kring Opsolder nodigt dan ook alle belangstellenden uit, tijdens deze ludieke vijfdaagse manifestatie een bezoekje te brengen aan de grote kampeerweide rond de feesttent, waar men de grote troep Eendjes zal kunnen bewonderen. De toegang is immers kosteloos.
Het spreekt voor zich dat alle Zedelgemse eenden-chauffeurs op deze wereldconeentratie niet mogen ontbreken. Voor inschrijving doet men er best aan, onmiddellijk contact te nemen met Dries Naessens, St.-Elooistraat 13, tel.

citroen 2pk
Het Eendje van een sportieve Nederlander,
omvormd tot een sportwagentje,
dat ook zal te kijk staan te Zedelgem

FEESTPROGRAMMA

Reeds vrijdag 31 juli worden de deelnemers uit alle landen verwacht.  Zij kunnen hun tenten opslaan op de weide nabij De Groene Meersen. Zaterdag 1 aug. heeft in de voormiddag het onthaal plaats en wordt aan de deelnemers een welkomstaperitief aangeboden. 's Avonds is er een dansavond.
Zondag 2 aug. begint meteen de grote manifestatie. De wedstrijd voor de wagens heeft plaats in de namiddag en er wordt overgegaan tot de verkiezing van de mooist versierde, de origineelste wagen. De volksspelen, die reeds de zaterdag beginnen werden meteen besloten in de feesttent. Tijdens de daaropvolgende feestavond worden de prijzen uitgereikt en is er tevens barbecue. De deelnemers uit Zwitserland bieden er tevens een prachtig vuurwerk aan.
Maandag 3 aug. gaat de samenkomst door van alle deelnemers aan de Raid Amťrique en in de namiddag wordt een bezoek gebracht aan de streek van Damme. 's Avonds is er opnieuw dansfeest en barbecue. Het gemeentebestuur van Zedelgem biedt dinsdagavond een afscheidsreceptie aan, aan alle deelnemers, en er worden tevens herinneringen en aandenkens uitgewisseld.

 

citroen 2pk

2 PK'tjes uit hele wereld
komen naar W.-Vlaanderen

ZEDELGEM - Van 1 tot 5 augustus aanstaande worden op het domein van het sport- en kultuurcentrum de Groene Meersen te Zedelgem op de 4de wereldbijeenkomst van de 2 PK'tjes meer dan 1.000 van deze autootjes verwacht. Tot dusver liepen al inschrijvingen binnen van deelnemers uit 18 verschillende landen.
De "eendenkoncentratie" wordt georganizeerd door de Zedelgemse kulturele kring "Opsolder". Het vijfdaagse feestprogram omvat o.m. toeristische ritten, rally's, volksspelen.

Voor inschrijvingen en inlichtingen kan men terecht bij Dries Naessens, St.-Elooistraat 13 te Zedelgem, tel.

Terug naar de startpagina - back to index

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck