krantenartikelcitroen 2pk

 

ZEDELGEM - Tijdens het weekeinde had in Zedelgem een internationale "eendenkoncentratie" plaats. Meer dan 1.000 2 PK-wagentjes uit 21 verschillende landen reden naar het hart van West-Vlaanderen om deel te nemen aan de 4de Internationale meeting van "2 CV-friends". De kampeerweide van de Groene meersen zag zwart van de eenden die in allerlei vormen waren omgebouwd of met leuke schilderijtjes waren versierd.

citroen 2pk
De leuke bloemetjes en tekeningetjes op de eenden waren zo aantrekkelijk dat honderden nieuwsgierigen kwamen kijken naar de meer  dan 1.000 2 CV die te Zedelgem bijeen kwamen (N. Trio)

Gisterennamiddag was het de grote dag van het Zedelgemse gebeuren. De vriendschapsbanden werden nauwer toegehaald en de trofees werden uitgereikt aan de meest originele, de verstkomende, de klub met de meeste deelnemers e.a. Voor de verst komende klubs moest de winnaar gezocht worden tussen de Nieuweelanders en de AustraliŽrs. Daarentegen was Duitsland het land met het meest aantal deelnemende klubs. De Finnen 180 inschrijvingen waren met het grootste aantal 2 PK'ers aanwezig.
Om de sfeer van de 16de eeuw na te bootsen werd gevraagd liefst in Bruegelkledij te komen. De enige en echte Tijl die we er zagen was de voorzitter van het organizerend komitee, Julien Vlaeminck, de Brusselaar die er wel een handje van weg heeft om dergelijke koncentratie te organizeren. Zijn Nele was zeer spraakvaardig en in verscheidene talen zorgden Tijl en Nele zaterdagnamiddag voor de verwelkoming.
Er waren eet-, en drinkgelegenheid, kampvuur, dansavonden in de grote tent en een kinderoppas zorgde dat de groten makkelijk de Westvlaamse provincie konden verkennen. Vandaag rijden de wagens in groepjes van 100 naar Damme waar ze in het echte Uilenspiegeldorp verwelkomd worden. De organizatie is in handen van de Kulturele kring Opsolder Zedelgem en 2 CV Dianklub Brussel.

citroen 2pk
Het achterste van een oude broodkar en het voorste van een Eend;
ťťn der origineelste 2 PK'ers op de Groene Meersen te Zedelgem.

Wel werd deze koncentratie voor verscheidene deelnemers een minder prettige dag want er werden nogal wat handtassen en brieventassen gestolen. Ook wisselstukken veranderden van eigenaar zonder dat de echte eigenaar er iets van wist. Het is best mogelijk dat Duitsland volgend jaar al deze chauffeurs onthaalt, het land met 80 2PKklubs. (N. TRIO)

Terug naar de startpagina - back to index

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck