krantenartikelcitroen 2pk

 

Een traditie, ontstaan in Finland, wil dat om de 2 jaar in een ander land een Internationale bijeenkomst voor "2 CV-vrienden" plaats heeft. Na Zwitserland en Denemarken word BelgiŽ uitgekozen en zo viel die eer te beurt aan Zedelgem waar de Kulturele Kring Opsolder reeds een 5 tal kleinere, dergelijke organizaties met succes uitbouwde

De kampeerweide De groene Meersen werd tijdens het voorbije weekeind ingenomen door meer dan 1.200 Eendjes van allerlei slag en kleur. Zowat een 3.500 mensen uit 21 landen hadden er een kampeerplaats ingenomen en hun tenten opgeslagen voor een 5 daagse bijeenkomst. Het werd bij een zomerweer een kleurrijk spektakel.

Een reusachtige manifestatie

De Belgische organizatie heeft in alle lijnen alle voorgaande overtroffen. Het grootste aantal op de voorbije koncentraties bedroeg een 500 tal in Denemarken. Maar Zedelgem met zijn 1.200 deelnemers heeft alle voorgaande suksessen teniet gedaan.
Beslist een ware pluim voor het organizerend komitee met aan het hoofd de Brusselaar Julien Vlaminck, nationaal voorzitter met zijn medewerkers en vooral de mannen van ter plaatse, nl. het bestuur van Opsolder Zedelgem met Dries Naessens, Jef Naessens, Luc Schoonjans en daarbij een schare medewerkers van vzw Zuidwege, De Drempel.

citroen 2pk

21 landen in het Breughelland

Vooral zondag was het de hoogdag van dit gebeuren. TrofeeŽn werden uitgereikt aan de origineelste, de oudste "eend", de verstkomende, de klub met het grootst aantal deelnemers e.a. Vooral waren Duitse klubs er vertegenwoordigd terwijl er meer dan 180 Finnen van de partij waren. Verstkomenden waren hier de Nieuw- zeelanders en de AustraliŽrs en verder ook ditmaal meer Belgen terwijl er zelfs Joegoslaven hun tenten hadden opgeslagen.
Ditmaal stond deze bijeenkomst onder het tema van "indien Tijl Uylenspiegel de 2CV had gekend". En zo zagen we heel wat deelnemers in een Bruegheliaanse kledij.

Tal van attrakties

In een reusachtige tent en rond het kampvuur werd 's avond gevierd en in lange slierten trok men naar Damme, het dorp van Tijl, zodat ook rijkswacht en politie erbij dienden betrokken te worden om dit alles in de goede baan te leiden. Deze uitzonderlijke toeloop zou beslist bevoorradingsproblemen met zich hebben meegebracht, ware het niet dat de organizatoren ook aan brood, vlees, fruit en groenten gedacht hadden. Vermelden we er ook bij dat, de organisatoren op de medewerking konden rekenen van het gemeentebestuur. Kortom Zedelgem spande de kroon en wie de Groene Meersen tijdens het voorbije weekeind bezocht, zal zeker een prachtige herinnering aan deze manifestatie bewaren. Roger Schreel 

Naar de startpagina - back to index

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck