krantenartikel
citroen 2pk
Originaliteit werd blijkbaar erg op prijs gesteld door een
talrijk opgekomen publiek. En origineel was men ditmaal wel ...

Het sprookje van ęHet lelijke eendjeĽ heeft sinds kort afgedaan. Er blijken ook nog mooie eendjes te bestaan. Dat meende men ook te Zedelgem, en prompt stuurde men uitnodigingen naar alle hoeken van de wereld. Alle mooie eendjes werden verwacht ...

HET werd een onverhoopt succes. Maar het was niet de eerste keer dat dit spektakel te bewonderen was in BelgiŽ.
Het gaat hier wel degelijk om een wereldbijeenkomst van 2 PK-wagens. Nadat tevoren al vijf keer een plaatselijke ęeendenconcentratieĽ was georganiseerd, werd nu voor de vierde keer de grote ęeendenconferentie- belegd.
De organisatie van het gebeuren vond plaats op uitnodiging van de Belgische 2-PK club en de 2 CV Dianeclub van Brussel. Alles werd in de puntjes geregeld door de culturele Kring Opsolder uit Zedelgem. Het was dan ook geen wonder dat de verzamelplaats in dit Westvlaams oord was gelegen, met name in en om het cultuurcentrum De Groene Meersen

citroen 2pk

Met succes! Van overal ter wereld kwamen de eendjes aanwaggelen. En het werd een kleurrijke en grappige bedoening.

citroen 2pk

De talrijke toeschouwers konden hun bewonderende blikken kwijt aan de meer dan duizend eendjes, afkomstig uit 21 verschillende landen. En er werden trofeeŽn uitgereikt! Verscheidene categorieŽn kwamen hierbij aan bod: de meest originele, de verstkomende, de club met de meeste deelnemers.

citroen 2pk

Voor de verstkomende werd het een eendjesduel tussen AustraliŽ en NieuwZeeland. Voor het land met het grootste aantal deelnemende clubs kwam West-Duitsland aan de beurt. En ook de jongens uit het hoge Noorden gingen met een prijs lopen: de Finnen waren aanwezig met 180 eendjes!

Maar hier bleef het niet bij. Het geheel werd trouwens achteraf omschreven als een groot verbroederingsfeest. Helemaal in het teken hiervan stonden de diverse Bruegheliaanse etentjes. Nadien trok men dan ęper eendĽ richting Damme, op verkenning doorheen het land van Tijl en Nele, waarbij men veel beziens had.

Terug naar de startpagina - back to index

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck