Dit is een verslagje van de 5de wereldbijeenkomst van 2pk vrienden te Xanten

2CV club Huppel kwam, zag en overwon te Xanten.

We schrijven vrijdag 22 juli 1983 om 3.30 h. In Edegem aan het Huppellokaal wordt het startsein gegeven voor de minitrip naar Xanten. Met zeven wagens begeven we ons richting Turnhout waar we de karavaan zullen uitbreiden. Nog tien andere auto's wachten op ons. Alleen Eddy heeft wat vertraging. Eťnmaal de sliert 2 CV's kompleet, rukken we met rasse schreden ( 60 - 70 km/h ) op naar de wereldmeeting. Enkele keren wordt de kolonne verbroken. Velen kijken met weemoed in de ogen naar de Engelsen die ons zo soepel en vlot komen voorbij steken. Och ja, we komen er ook wel.
Rond 13 h rijden we het terrein te Xanten op. Er is nog overvloed van plaats, waar we dan ook weelderig gebruik van maken. De tenten worden uitgepakt en opgezet (rechtzetten is verkeerd volgens Fred en Olga ). En ja hoor, zowaar wordt het eerste flesje (blikje) bier ontkurkt. Paul begint aan zijn slijtageslag. Dat wordt mooi, het is pas 15 h. De eerste avond wordt doorgebracht aan onze tenten. Omstreeks 1.55 h ontstaat er hilariteit en ongerustheid; de biervoorraad is herleid tot 0 volle flesjes en blikjes. Zaterdagmorgen wordt er redelijk vroeg opgestaan (Gij daar met u gestreept dingske, om wat uur zeide gij van de morgen ongestaan? ). Er worden inkopen gedaan in het dorp. Daar is overbevolking troef. Al de bezoekers van de wereldmeeting bevoorraden zich voor het weekend. Lieven, Jan en ikzelf zorgen voor het aanvullen van de bierstock. We brengen een hele vracht "Berliner Weisse" mee naar het kamp. De "Weisse" was simpelweg ondrinkbaar zelfs nadat experimenten met suiker en munt gedaan werden. Enkel Lambert en Paul vonden het min of meer drinkbaar.
Na de middag werd de plein verkend. We bewonderden enkele staaltjes van technisch vernuft en creativiteit. Vooral de promotiewagens van een Frans sigarettenmerk trokken sterk de aandacht. De wagens bleven maar toestromen en stilaan stond de weide zo vol als een eende-ei.
s' Avonds vond er een groots spookbal plaats in de grote tent. Een massa volk begaf zich als spook vermomd naar deze geestenreŁnie. Voor ons was er geen plaats meer. Op naar het kampvuur dan maar. Aldaar werd onze "Paul van Atlantis" elke minuut welbespraakter en muzikaal, maar kreeg toch stilaan een, op zijn minst, wazige kijk op het gebeuren.
Zondagmorgen werd iedereen wakker gedonderd door een verschrikkelijk onweer. Natuurlijk had Eddy er niets van gehoord. Tijdens de rondrit door Xanten regende het nog steeds. De weergoden waren ons echter gunstig toen de autoshow begon. Vijftig wagens werden geselecteerd voor de finale. De selectie gebeurde uiteraard door een "bekwame" jury (sic). Prijzen waren er voor de Belgen niet bij, wel zaten er enkele Belgische wagens mee in de finale (o.a. Marino en Greta met hun Pink Panther)
s' Avonds werden er wat pilsjes gedronken en een klein gesprekje gevoerd met jos van het eendeei. De club der mechaniekers. Maandag was er niet veel te doen op de weide, dus gingen we nog eens zwemmen in het meer niet ver van de plein gelegen. de eerste hulpploeg van de Huppel moest wel Lambert en Rudi even een duwtje geven, allť hun 2 CV, omdat ze een beetje vastgereden waren. Onze twee vrienden trakteerden ons daarna op een pittig bruin biertje, waarvoor onze dank.
Een heel deel wagens waren aan het vertrekken bij onze terug komst op de plein, ook Belgen. Dinsdag stond er niets op het programma, een vrije dag die Marc en Freddy best konden gebruiken na een nachtje zonder slaap.
Het was nog steeds stralend weer en dus was het weer zwemmen geblazen.
De meeting loopt stilaan op zijn einde. Er is 's avonds weinig te doen in de tent. Woensdag kregen we ons tweede onweer voorgeschoteld. De zon komt er in de loop van de dag maar lichtjes door. Stilaan loopt heel het terrein leeg. Morgen vertrekken ook wij. Naar Mersch zal het gaan.
Onze laatste avond brengen we door aan onze tenten. We stoken een mooi "brandvuurtje" in een oude 2 CV voorkoffer. In de kleine bar is het "Frei Bier". Daar zakken we nog effe door. Onderweg naar onze slaapstede vinden we onze inmiddels trouwe hond Kazan. We vinden hem zo lief dat we hem onniddellijk meenemen.
De meeting loopt ten einde. Er zijn 1525 (of zijn het er 1523) wagens geweest waaronder 49 Belgische. Er werd 10.500 liter bier en 6000 liter frisdrank verbruikt. Het sanitair was verzorgd, het programma redelijk gevuld en de sfeer te snijden. Het is mooi geweest.

Jakke.

P.S.: Met dank aan al diegenen die mij sterkten bij het nemen van notities.

Terug naar de startpagina - back to index

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures

citroen 2pk onderdelen

In 45 jaar heb ik heel wat 2pk onderdelen verzameld. 2cv Parts for sale meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck