Reis in de USA met een Citroen 2pk en José Biesbrouck

Citroen Meeting - New York - Connecticut - Pennsylvania - New York state - Maryland - Washington


1 500 Km gereden in New Jersey

De eerste week van mijn verblijf in Amerika was ik te gast in de Garden state New Jersey. Deelname aan het gezinsleven bij mensen zoals Martin, was onvoorzien boeiend. Het geeft beter dan welke reisformule ook een goed idee hoe het plaatselijk volk echt leeft en werkt. Bij dag ging ik op verkenning, zo heb ik het laboratorium van Thomas Edison bezocht in South Orange.

citroen 2pk

Kilometers heb ik gereden tussen de weelderige villa's van enkele beroemdheden, zoals Whitney Houston en Bruce Springsteen. Ook ben ik in de vele Malls de nieuwste trends van de welvaartmaatschappij gaan bewonderen.

citroen 2pk

citroen 2pk

citroen 2pk

Regelmatig vond ik papiertjes tussen de voorruit . Van mensen die de auto wilden kopen of die, in dit geval, gewoon een babbeltje wilden slaan.

s'Avonds was er altijd wel iets te doen, zoals een optreden met zang en gitaar van mijn gastheer, of een etentje in Manhattan met enkele van zijn vrienden.
Bijzonder imposant was het bezoek aan de hoofdzetel van een der grootste verzekeringmaatschappijen van Amerika;
35 hoog boven het station van Newark.

citroen 2pk

citroen 2pk

  • In hetzelfde Newark was ik ook toeschouwer van een ander Amerika, toen ik er op een zaterdagavond 2 uur lang compleet verdwaald was in een der onveiligste buurten van de USA. Je voelt daar wel degelijk dat je er niet op je plaats bent. Ik zat als het ware ingesloten tussen enkele autowegen en vond de uitgang niet meer terug. Gelukkig is het goed afgelopen en was ik héél blij dat ik er uit was.
  • Wel een aanrader voor iedereen die New York bezoekt is Weehawken. s'Avonds krijgt men vanuit dit plaatsje aan de rechteroever van de Hudson een prachtig zicht op milioenen lichtjes en de beroemde skyline van Manhattan. Ook de bijna constante stroom huwelijksstoeten , die hier hun foto's komen nemen is een merkwaardige attractie.
  • Het Liberty state park ligt eveneens op N.J. grondgebied.

citroen 2pkcitroen 2pk

De vierde week van october ben ik opnieuw in New Jersey terechtgekomen en heb dan op mijn doorreis naar Baltimore een kort bezoek gebracht aan Philadelphia. Deze stad spreekt mij echter niet zo aan. Misschien moest ik meer naar de films hebben gekeken.

citroen 2pk

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

Citroën 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck