Reis in de USA met een CitroŽn 2pk en Josť Biesbrouck

Citroen Meeting - New Jersey - New York - Connecticut - Pennsylvania - Maryland - Washington


Citroen 2pk

Originele oplossing met de wintervoorraad hooi
Citroen 2pk
(Cherry Valley N.Y.)
Zaterdag 11 october teruggekeerd uit Hershey; Een ritje van 350 km Noord naar Salt Point in de staat New York, daar kreeg ik logement bij Charles die ik had leren kennen op de autoshow.

Op zondag had ik dan een afspraak met Chris en Laura in Cherry Valley, zo'n 150 km verderop. Dit jonge koppel is in het bezit van de enige ingeschreven 2pk die ik op heel mijn reis heb gezien. ( een grijze Charleston, zie foto bovenaan)

Het was een interessante kennismaking met het leven op een Amerikaanse farm (waar Laura is opgegroeid ). Hun kleine maar prachtige woning is enkel bereikbaar via een uiterst steile weg in de bossen die in deze tijd van het jaar spectaculair van kleur veranderen. Het scharlakenrood van de eiken en esdoorns, het goud van de berken en populieren en de wonderlijke oranjerode lijsterbes en notebomen zorgen voor een werkelijk fantastisch schouwspel waardoor het autorijden hier op geen enkel moment saai wordt .

Hoe mooi een verlaten boerderij toch nog kan zijn
Citroen 2pk
( Oneida N.Y. )

Op maandagavond naar Delanson gereden, een vrij korte rit richting Albany.
Met de 'geschilderde' bossen als decor beslist geen straf.

Nu ben ik terug op de plaats waar het eerste weekend de Citroen bijeenkomst plaatsvond,  nu  met mijn eigen autootje. Dave heeft een citroen werkplaats waar zeer vakkundig DS en SM 's uit de jaren 60 en 70 gerestaureerd en onderhouden worden. Het huis ligt bezaaid met alle boeken en tijdschriften die ooit over het merk Citroen zijn verschenen, zelfs nederlandstalige. Liefhebbers van dat soort auto's gaan zich hier niet snel vervelen.

Toch moet ik verder; dinsdagavond 14 october ben ik in Vernon verwacht bij Tom. Terug een ritje van 80 km door het prachtige landschap, overal anders, altijd betoverend.

citroen 2pk

Citroen 2pk

.Citroen 2pk

In Vernon werd ik niet alleen door de familie Warner verwelkomd, ze hadden een reporter op bezoek die het autooke waar Tom zo enthousiast over was ( hij kende het nog van de tijd dat hij in Frankrijk had gewoond ergens in de jaren 60 ) ook eens van dichtbij wilde zien en meemaken.
  • Wat uitleg en, vooral, een rit in de gewezen spoorwegbedding zorgde ervoor dat ook hij door het 2pk vuur werd aangestoken en dat ik daags nadien een krant kon kopen met daarin het relaas van mijn avontuur.

 

Citroen 2pk

Dit zal een primeur zijn denk ik.
Een Belgske en zijn geit met foto en al
in een Amerikaanse gazet .

 

Citroen 2pk

Via Tom kwam ik in kontakt met de plaatselijke politiek; hij was in de running voor burgemeester in Vernon, met verkiezingen op 4 november ( hij heeft het spijtig genoeg niet gehaald )

Zo werd de kleine CitroŽn dienstwagen en publiciteitsvoertuig, ook ontmoette ik enkele plaatselijke notabelen. Voor mij was de meest interessante ervaring het warm onthaal in een lokaal politiebureau met de typische Policecar "911", en het geitje, voor de deur.