Reis in de USA met een CitroŽn 2pk en Josť Biesbrouck

Citroen Meeting - New Jersey - New York - Connecticut - Pennsylvania - New York state - Washington


Citroen 2pk

  • Op dinsdag 21 october was ik terug aan mijn beginpunt in New Jersey. Het noodzakelijke papiertje van de douane werd geregeld. Ik had echter geen zin meer opnieuw naar het Noorden te trekken, dus werd snel beslist voortaan zuidwaarts te reizen, richting Washington en misschien verder naar Florida.
  • Martin was via internet iemand op het spoor gekomen die reeds maanden zocht naar het Franse autooke dat hij via zijn werk in de theater-en filmwereld had leren kennen.
    • Bruce, want zo heet onze artiest, woont in Baltimore, pal op de weg naar Washington, en Florida.

  • Dus donderdag opnieuw on the road voor weer een ander avontuur, 220 km Zuidwaarts met een korte tussenstop in Philadelphia en in de vooravond aankomst in Baltimore. Een motelkamer vinden is geen probleem, en van daaruit Bruce bellen ook niet. Op vrijdagmorgen is hij dan komen zien en het geitje viel direct in zijn smaak, ook klikte het meteen tussen ons en werd een logeerkamer bij hem thuis in gereedheid gebracht .

Tijdens het weekend was Bruce nog aan het werk, maar ik had de huissleutel, dus kon ik op verkenning in Baltimore en omgeving .

Citroen 2pkCitroen 2pk

Zo'n grote treinen krijgen wij in Belgie nooit te zien. Hier in het
treinmuseum van Baltimore dus wel.

- Het is meermaals voorgekomen dat ik de sleutel kreeg van een woning waar verder de hele dag niemand thuis was.
Ook hier dus;
het is opvallend hoe vlot men het vertrouwen schenkt aan wildvreemde mensen - , maar ja, ik zie er nu ook niet echt als een gangster uit, dat helpt natuurlijk een beetje . ;-)

Citroen 2pk
Baltimore MD by night

Zijn opdracht als costumier bij de musical les misťrables liep af op 26 october, daarna had hij een week vrij. Wij zijn dan verschillende keren naar Washington gereden. Verder werden de praktische regelingen getroffen voor de verkoop van het geitje, met op dinsdag de technische keuring (die met succes werd afgewerkt). Ook heb ik hem wat opleiding gegeven omtrent het onderhoud van het wagentje. s'Avonds was er ruimschoots tijd en goesting om deel te nemen aan het sociale leven in het artistiek milieu van Baltimore. Mijn gastheer was trouwens actief in de muziekwereld. Het groepje dat mij het meest zal bijblijven zijn de Swingin' swamis. Nog nooit heb ik 5 mensen met zo veel bezieling hun set weten afwerken voor 15 man.
           Zij waren top of de bill op een niet bijster geslaagd programma, dus toen zij om 00h30 aan de beurt kwamen hadden de meeste toeschouwers reeds afgehaakt. Met groot ongelijk. De Sw Swamis brengen een bruisende mix van meestal instrumentale nummers van de jaren 50 en 60 uit het soul en R&B repertoire. Zeer geschikte groep voor studentenfeesten en kroegentochten trouwens. Spijtig dat ik mijn videokamera niet had mogen binnenbrengen.

Bruce stelde het op prijs dat ik zou blijven tot het geitje was ingeschreven.
In Amerika is dit niet zo voor de hand liggend, bij de verkeersdienstdienst in Baltimore hadden zij nog nooit van de 2pk gehoord, en stelden zij de meest absurde vragen. Het moeilijkst was hen overtuigen dat het stuur aan de juiste kant zat. Ik heb hen daar echt een foto moeten tonen voor ze het geloofden (en dit ondanks een succesvolle technische keuring .)

 

Dit alles op vrijdag 31 october .

 

Restte mij het bestellen van mijn retourticket en de laatste dagen te genieten in het (voortaan Amerikaans) 2pkaatje als toerist in de Baltimore area waar men de nieuwste film van John Waters ( Pink Flamingo's ; Hairspray ; e.d;) aan het draaien was en ik dank zij de relaties van Bruce enkele keren op de set een kijkje kon gaan nemen.

Citroen 2pk
Citroen 2pk

Citroen 2pk

Hier aanbidt onzen Bruce
zijn 2 MEKKA
:-)

Citroen 2pk

Ik ben hier dicht bij

Citroen 2pk


citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck