Reis in de USA met een Citroen 2pk en Josť Biesbrouck

Citroen Meeting - New Jersey - Connecticut - Pennsylvania - New York state - Maryland - Washington


citroen 2pk

De maandag kon ik dus mijn geitje gaan zoeken in de haven van New York, wat verbazend vlot ging. Uiteraard was mijn eerste rit naar de Hudson river, met een fantastisch zicht op Manhattan aan de overkant .

Het doet wel wat op zo'n moment, met een autootje als dit zo dicht bij een stad zijn als New York, ik kon de uitdaging dus niet links laten liggen en wist dat ik deze wirwar van skyscrapers en taxi's wel aan zou kunnen.

citroen 2pk citroen 2pk
citroen 2pk citroen 2pk

Via het www had ik ene Todd, nen echte New Yorker, leren kennen. Eťn telefoontje volstond om een afspraakje te regelen en kon ik op dinsdag 30 september ongetwijfeld als allereerste geitje met Belgische nummerplaat Manhattan binnenrijden, via de Hollandtunnel direct het centrum in. Wat mij het eerst opviel, was dat het parkeren heel goed meeviel; ik had altijd meer moeite om in Brugge een parkeerplaats te vinden dan hier. Terug weggeraken was effe anders. Wat dit voertuig bij de Amerikanen teweegbrengt valt gewoon niet te beschrijven, ik begrijp het zelf ook niet goed, ik voelde mij als iemand van een andere planeet. Iedereen wou praten, en meer te weten komen over de auto, en Belgie, en mezelf enz....Het was leuk....voor een tijdje.

Daarna naarcitroen 2pk

citroen 2pk

My entirely scanned car brochures about Citroen and Panhard
Dit zijn al mijn volledig ingescande Citroen en Panhard folders

more/meer sites of me on the wwweb

70's en 80's 2cv
Hoffmann2cv
60's 2cv
Dyane

AMI
Mehari
HY/ID/DS
Panhard PL17

CitroŽn 2cv's
Mehari pages
Nederlandse Index
Verbouwde 2pk's

Favorite Index
Neo classic cars
Harley Davidson
Brochures


View my guestbook meharie-mail the Webmaster Jose Biesbrouck